Annemarie Bruinsma

foto(4)Na jaren in verschillende branches gewerkt te hebben (Nicolaas Verpleeghuis, Kamer van Koophandel) kwam ik in 1995 in aanraking met Touch for Health. Dat was mijn eerste cursus en daarna volgde er nog een massagecursus. Na deze cursussen was ik me er van bewust dat ik, als ik me meer zou willen verdiepen in deze richting, een degelijke en erkende opleiding zou willen volgen.
In 1999 ben ik gestart met mijn eerste opleiding. In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam. Dit is een 4-jarige vakopleiding op HBO-niveau, met de vakken:
Anatomie & fysiologie; klassieke massage; holistische massage; voetreflexmassage; oosterse massagetechnieken; emotioneel lichaamswerk; diepe weefselmassage; bewegingstechnieken: joint movement,/joint release/ holistic pulsing; therapeutische vorming; dans & beweging; bedrijfskunde & praktijkmanagement; praktijkstages.
Zie voor meer informatie: www.akademie.nl

In 2006 heb ik de beroepsopleiding tot voetreflextherapeut afgerond aan de School voor Voetreflexologie te Alkmaar. Daarna heb ik op deze opleiding nog een aantal jaar praktijklessen gegeven.
Zie voor meer informatie over deze opleiding: www.voetreflexologie.com

Het merendeel van mijn kunnen en inspiratie ontleen ik aan deze twee opleidingen. Veel van mijn eigen processen heb ik ondergaan op de Akademie. Deze intensieve weg heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en biedt me de mogelijkheid mijn vak met zorg en aandacht uit te oefenen.

De opleiding aan de School voor Voetreflexologie heeft me nog meer inzichten gegeven in de samenhang van lichaam en geest, waar blokkades toe dienen en deze te gebruiken voor herstel. Zo kan ik de cliënten een beter inzicht geven met betrekking tot hun klacht en richtlijnen tot een completer mens.

Verder heb ik nog aanvullende trainingen en workshops gevolgd:

Reiki I, II, IIIvoeten 2
Focussen
Babymassage
Coaching in de praktijk
Stretching
Massage bij Kanker
Deep Tissue Techniques Torso
Structural Thinking in an Holistic Approach

Medische nascholingen:
Depressie
Darmen
Kindergeneeskunde
Immuunsysteem
Persoonlijkheidsstoornissen
Kanker
Hormonale Ontwikkelingen