Behandelmethoden massagetherapie

Diepe weefselmassage
Diepe weefselmassage is een massage die de diepere verbindingsweefsels en spieren behandeld.
Middels een langzame en diepe massage van het lichaam wordt er weer beweging gebracht tussen de lagen van bindweefsel en spieren. Er wordt hierbij een intense druk gebruikt. Doordat er meer ruimte komt tussen de weefsels wordt de fysieke bewegingsruimte groter. Bijvoorbeeld: de nek kan verder gedraaid worden dan vóór de behandeling. Door deze nieuw verworven bewegingsruimte ook te benutten na de massage kan de cliënt optimaal profiteren van de behandeling.
Deze diepe weefselmassage bereikt het beste resultaat na meerdere behandelingen.

Holistisch/intuïtieve massage
Deze vorm van massage wordt langzaam en veelal met de volle hand uitgevoerd. De bewegingen worden afgerond naar de uiteinden van het lichaam: handen, voeten en hoofd. Daarbij wordt een vorm van heelheid ervaren die tot een diepe ontspanning leidt. Door deze ontspanning kan de massage doorwerken op meerdere niveau’s: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De cliënt krijgt weer contact met zijn of haar lichaam en geest.
Deze massage is ook prima voor één keer!

Bindweefselmassage
Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen
Een prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen’ verminderen.
Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam doordat alle inwendige organen en andere delen van het lichaam een projectiegebied hebben op het bindweefsel vlak onder de huid.
Deze massage werkt ook goed bij slijmbeursontstekingen.

Stretching
De cliënt wordt in stretch gebracht tot er een “stretchpunt” bereikt is. De stretch blijft dan één lange uitademing actief. In het lichaamsdeel wat gestretcht word voelt de cliënt een sensatie van langer worden en ontspanning.
Stretching reduceert pijn en verkramping, het verbetert flexibiliteit van de gewrichten, het maakt de cliënt bewust van de aanwezige spanningen, het verlengt verkorte spieren en bindweefsel, het brengt lichaamsdelen in lijn, grotere bewegingsruimte en het laat de energie weer stromen.