Massagetherapie

Massage
Massage is zo oud als de mensheid zelf. Elke oude cultuur heeft zijn eigen vormen van massage gekend. Ook nu wordt massage weer gewaardeerd als medicijn tegen de gevolgen van de huidige westerse en rationele samenleving vol spanning, stress en depressieve klachten. In plaats van medicatie te gebruiken is men weer bereid aandacht te besteden aan waar de klacht vandaan komt en een natuurlijke manier om zichzelf te helen. Ook het immuunsysteem heeft baat bij regelmatige massages en daardoor wordt het lichaam weerbaarder tegen virussen en infecties.

Het lichaam als spiegel van de ziel
We zijn vergeten naar de taal van ons gevoel, de taal van ons lichaam te luisteren. De klacht die men ervaart wordt gezien als pijnlijk en lastig en niet meer als een signaal van ons lichaam dat er een overbelasting aanwezig is: zowel op fysiek als emotioneel niveau. De grenzen met betrekking tot wat men wel of niet aankan zijn vervaagd, met als gevolg dat je die grenzen overschrijdt en naar verloop van tijd gezondheidsklachten krijgt: nek-, rug-, en schouderklachten, migraine, depressie, emotionele leegheid, burn-out enzovoort.

Leren voelen hoe dat voelt
Emotionele conflicten gaan gepaard met lichamelijke reacties en zijn daar sterk mee verweven. Gesprek, het onderzoeken van je houding en pijn, oefeningen en verschillende massagetechnieken vormen een onderdeel van mijn behandelingen.
De gehele mens staat centraal met ruimte en aandacht voor de gevoelens die naar voren komen.
De klacht wordt niet alleen plaatselijk en symptomatisch behandeld maar in relatie tot de totale conditie, leefwijze en leefomstandigheden van de cliënt.

Aanraken doet meer dan duizend woorden
Tijdens de behandeling maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken. Ieder mens wordt gezien als uniek, elke cliënt krijgt dan ook een behandeling die op hem of haar is afgestemd. Onderzoek de oorsprong van je klachten en krijg inzicht in wat er binnenin jou leeft. Ervaar wat je grenzen zijn en voel wat belangrijk voor je is.

Holistische benadering
Vanuit de holistische visie zie je ziekte en lichamelijke klachten niet als op zichzelf staande verschijnselen, maar als fysieke uitingsvormen van wat zich tegelijkertijd op ander niveau’s afspeelt. Deze denkwijze gaat ervan uit dat ieder mens een unieke eenheid vormt van lichaam en geest, die niet gescheiden kan worden. Wat invloed heeft op het één, zal doorwerken in het andere.