Voetreflextherapie

Op de voet wordt het hele lichaam weerspiegeld. Bij klachten op verschillende niveau’s, fysiek of emotioneel, geven de daarmee corresponderende zones op de voet een reactie.

Door deze zones te behandelen kunnen de klachten verminderen of verdwijnen.
Er zijn verschillende behandelingen:

Oppervlakkige behandeling
Klachten aan spieren, botten, huid en bindweefsel worden middels een behandelschema onder de loep genomen.

Orgaanbehandeling
Bij deze behandeling worden klachten aan een orgaan behandeld aan de hand van de 5-elementenleer.

Meridiaanbehandeling
Meridianen zijn energiebanen in het lichaam. Als er langs een bepaalde meridiaan meerdere klachten worden waargenomen, ga ik over tot deze behandeling.

Hormoonbehandeling
Bij hormonale klachten behandel ik alle hormoonklieren op de voet, daar deze klieren een nauw samenwerkingsverband hebben. Overgangs- en menstruatieklachten, PMS

Stressbehandeling
Als alle zones tijdens een behandeling pijn aangeven, als iemand niet in staat is om de gevolgen van de klachten te overzien of er is een andere stress indicator, ga ik over tot een stressbehandeling.

Metamorfosemassage
Bij overbelasting, depressiviteit, oude emoties maar ook bij bewustwording kan een metamorfosemassage weer vorm geven aan de mogelijkheden die je in je hebt.
Metamorfosemassage herstelt de verbinding tussen lichaam en geest door zachte aanraking van de wervelkolom op de voeten, handen en het hoofd.

Behandeling of massage?
Er is een verschil tussen voetreflexmassage en voetreflextherapie. Bij de massage worden de zones (meestal alle zones) gemasseerd en zo eigenlijk het hele lichaam. Dit geeft een ontspannen en verkwikt gevoel.
Bij voetreflextherapie worden er zones behandeld door middel van druk op het aangedane gebied. De ervaring van dat moment wordt gedocumenteerd. Zodoende krijg je een overzicht van alle behandelingen waardoor je het verloop van de behandeling goed kan waarnemen.
Een voetreflextherapie omvat 8 tot 10 behandelingen, éénmaal per week of per twee weken.